Noutăți

Detalii despre evenimentele importante din viața companiei noastre.

Oportunitate de reducere a facturii de energie electrică cu până la 20%

În calitate de administrator, am căutat și implementat tot timpul soluții pentru reducerea costurilor și iată că venim cu încă o soluție pe care o detaliem în continuare.

Până în anul 2014 piața energiei electrice a funcționat în sistem reglementat. Asta însemna că pe tot teritoriul României activau doar 4 furnizori de energie electrică, Electrica, Enel, Cez și E.ON care aveau exclusivitate pe zonele lor. În zona Moldovei, E.ON avea exclusivitate.

În 2014 s-a liberalizat piața energiei electrice pentru persoanele juridice, iar din 2015 pentru persoanele fizice, asta înseamnând că oricine poate să opteze pentru un alt furnizor de energie electrică decât cel care avea exclusivitate pe zona lui.

Noi am urmărit cu atenție acest proces și de abia anul acesta am identificat o ofertă avantajoasă din partea unui furnizor de talia E.ON. Este vorba de firma Enel care furnizează energie in zona Muntenia Sud, Dobrogea și Banat iar nivel mondial este unul din cei mai mari furnizori de energie având peste 61 de milioane de clienți.

Motivul pentru care Enel vine cu o ofertă atât de avantajoasă este pentru a-și mări portofoliul de clienți și în zonele în care nu a avut exclusivitate. Am studiat contractul Enel și prețul pentru kilowatt, care face ca factura să fie cu până la 20% mai mică, este fix pe toată perioada contractului (2 ani) și clientul poate renunța oricând la contract. Dacă ați urmărit în presă și la tv, Enel a început deja să-și promoveze serviciile la nivel național. Oferta care am obținut-o noi și este valabilă pe zona Moldovei este de 0.149 lei/kw și este valabilă până la 31 decembrie 2016.

Schimbarea furnizorului de energie electrică este un proces foarte simplu și nu implică niciun cost pentru persoana fizică. De asemenea, nu implică nicio modificare fizică la nivelul rețelei electrice, contorului sau alte echipamente. Practic, energia electrică este produsă de hidrocentrale, termocentrale, centrale nucleare, eoliene samd și este introdusă în rețeaua națională de energie. Furnizorii actuali de energie cumpără energia de pe bursa de energie și o livrează consumatorilor. Partea de rețea ține de transportatorii de energie care rămân aceeași. De aceea, schimbarea furnizorului de energie nu presupune nicio schimbare asupra rețelei și nici alte costuri.

Pentru a vedea mai exact reducerea care o veți vedea la factură am construit un simulator la adresa de mai jos. În simulator sunt trecute doar intrările care afectează efectiv prețul de pe factură. Restul de intrări cum ar fi certificatele verzi, accizele, taxele radio și tv se vor regăsi pe factura de energie indiferent de furnizor.

http://urbica.ro/simulare-energie-electrica/

Dacă aveți întrebări, nu ezitați să ne contactați.